Elektrik Güvenlik ve Verimlilik Analizi


Anasayfa > HİZMETLER > Elektrik Güvenlik ve Verimlilik Analizi


Elektrik Güvenliği ve Güvenilirlik Çözümleri

Tanım

Gelişmekte olan teknolojimiz, elektrik sistemindeki arıza veya anormallikleri önceden ortadan kaldırarak yaşam ve varlıklar için güvenli bir sığınak sağlamayı vaat ediyor. Arıza süresini azaltır ve işletmenizi esnek tutan bir varlığın amaçlanan ömrünü elde etmenize yardımcı olur. Konu uzmanlarımız, müşteri memnuniyeti sağlayan lider teknolojileri yeniler ve uygular.

Önemli noktalar

Tamamlanan projeler – 600+

Ülke sayısı – 10

Sektörler – 8+

Çözümler

EMP/Yıldırım Yönetim Sistemi

Yıldırım, HEMP, NEMP, LEMP veya fırtına gibi doğal veya insan yapımı bir olay sırasında yüksek enerjili elektrostatik/elektromanyetik deşarj, sistemde elektriksel, mekanik, termal ve elektromanyetik dalgalanmalar oluşturabilir. Bu enerji, tehlikeyi önlemek için anında yönlendirilmeli ve dağıtılmalıdır. Geleneksel Yıldırımdan Korunma Sistemi (LPS), yıldırımı güvenli bir şekilde zemine yönlendirmekle sınırlıdır. Gelişmiş IoT tabanlı uzaktan izleme çözümü – EMP/Yıldırım Yönetim Sistemi, varlığı EMP yağmuru veya yıldırım çarpmalarından tahmin edebilir, deşarj edebilir, izleyebilir, analiz edebilir ve koruyabilir. Uzmanlarımız mevcut yapıları denetler ve optimum güvenlik elde etmek için uygun düzeltmeleri uygular.

Güç kalitesi

Güç kalitesi, elektrikli ekipmanın kendisine verilen enerjiyi tüketme kapasitesini ölçer. Harmonikler, zayıf güç faktörü, voltaj istikrarsızlığı ve dengesizlik gibi güç kalitesi sorunları nedeniyle ekipman davranışı bozulur ve bu nedenle elektrikli ekipmanın verimliliğini etkiler. Uzmanlarımız, elektrikli ekipmanların (devre kesiciler, motorlar, fanlar, CNC makineleri, bilgisayarlar vb.) güvenli ve güvenilir şekilde çalışmasını sağlamak için Güç Kalitesi Denetimi gerçekleştirir. Bu denetim, elektrik gücü kalitesindeki anormalliklerin belirlenmesine yardımcı olur ve bulunan sorunların üstesinden gelmek için uygun hafifletme planı sağlar.

Topraklama Yönetim Sistemi

Topraklama sistemi, elektrik sistemlerinin güvenliğini sağlamak için arıza dağılımı için düşük dirençli bir yol sağlar. Değerli hayatı ve değeri yüksek varlıkları kurtarmak için arıza durumlarında voltajı düşük seviyelerde tutar. Uzmanlarımız, anormallikleri tespit etmek ve uluslararası standartlara göre yürütülebilir çözümler sağlamak için Topraklama Sağlığı değerlendirme denetimi gerçekleştirir. Topraklama sistemlerinin işleyişini iyileştiren dünyanın en iyi toprak iyileştirici bileşiklerini ve bakır aksesuarlarını sağlıyoruz. Ayrıca mevcut topraklama sistemini gelenekselden bakım gerektirmeyen sistemlere dönüştürüyoruz. Ayrıca, Topraklama Yönetimi için dünyanın ilk patentli IoT tabanlı uzaktan izleme çözümünü de sunuyoruz.

Elektromanyetik Yönetimi

Gelişen teknolojilerle, elektrik ve elektronik sistemler için varlık yönetimi ve risk azaltma daha karmaşık hale geliyor. Bu karmaşık sistemler elektromanyetik girişime karşı hassastır ve kazalara, hizmet aksamalarına ve işletme ve bakım maliyetlerinin artmasına neden olan elektrik arızalarına eğilimlidir. Denetim testleri ve ölçümleri yoluyla hafifletme çözümleri sağlamayı hedefleyen EM Yönetimi hizmetleri sunuyoruz.

Güç Sistemi Çalışması

Bir güç sistemleri çalışması, tesisiniz için hem normal hem de arızalı koşullar altında güvenli, verimli ve güvenilir bir güç sistemine sahip olmak için mühendislik analizlerini ve incelemelerini içerir. Şebeke anahtarlama işlemlerinin veya elektrik tesislerine yıldırım düşmesinin neden olduğu geçici durum analizinde uzmanız. Bu geçici olaylar, ekipmana zarar verme veya ağır kayıplara neden olan operasyonları kesintiye uğratma potansiyeline sahiptir. Bu tür çalışma ve analizleri gerçekleştirmek için ETAP, EMTP, CDEGS & PSCAD gibi en son yazılımları kullanıyoruz.

Teslimat Metodolojisi

Uzmanlığımız, Araştırma ve Çalışma, Ölçüm, Tasarım, Denetim, Test, Devreye Alma, Validasyon, RCA, O&M Uzman Hizmetlerine kadar uzanır.